Nederland - Zweden - Reisverslag uit Malmö, Zweden van Andre & Andre Dooijewaard & Kusters - WaarBenJij.nu Nederland - Zweden - Reisverslag uit Malmö, Zweden van Andre & Andre Dooijewaard & Kusters - WaarBenJij.nu

Nederland - Zweden

Door: Andre K & Andre D

Blijf op de hoogte en volg Andre & Andre

16 Juni 2009 | Zweden, Malmö

Afscheid
Na een heftige emotionele avond gisteren zijn we vandaag – 16 juni – vertrokken richting Zweden,
Wat een andere wereld meteen; je gedachten zijn ineens gericht op de omgeving, de route, en de continue “Baustellen” in Duitsland. OK, we zijn op vakantie, maar m'n gedachten gaan nog vele malen terug naar Arjan, hoe oneerlijk, onecht en raar het is om hem niet meer levend te zien. Gisteren zijn we gezamenlijk met de selectie van de IJA bij elkaar gekomen om erover te praten, te huilen en elkaar te steunen. Gisteren was mijn afscheid van Arjan, maar ik zal nog heel veel aan hem denken, ook tijdens deze vakantie. Dat is niet erg maar juist goed voor het verwerken.
Dré K

The word of today
Well, I think it’s obvious that the word of today is: “Baustelle”. Wat volgens Google Maps een reis van 8,5 uur zou moeten zijn, werd dankzij onze Duitse wegwerkvrienden (en eerlijk is eerlijk… uiteraard een lunchpauze) 11 uur...
Vanochtend na een redelijk korte en onrustige nacht, zijn we om kwart voor 7 vertrokken en zijn we richting het oosten gegaan om op die manier zo snel mogelijk in Duitsland te zijn en lekker door te kunnen racen (er zouden op de Duitse A1 namelijk geen wegwerkzaamheden zijn volgens de website die we bekeken hadden). Toch hebben we de Mini wel een kleine Coopertest laten doen :P
Toen we eenmaal voorbij Lübeck waren begon voor mij het echte vakantiegevoel. Het weer werd beter en de omgeving begon er echt anders uit te zien. Helaas hebben juist in dat stuk ook weer een poos stil gestaan vanwege yet another Baustelle. Maargoed, daardoor was ik wel in de gelegenheid m’n camera van de achterbank te vissen en wat van de omgeving vast te leggen terwijl we over de Fehmarnsundbrücke reden.
Het leek wel of vanaf dat moment het tij keerde :-) We komen bij de ferry aan, kopen een kaartje, gaan in de juiste rij staan, mogen een boot luisterend naar de naam Prinsesse Benedikte op, stappen uit en…. daar vertrok ons prinsesje :-)
Aan boord kon ik het uiteraard weer niet laten een geurtje te kopen wat in dit geval naar de naam Pi NEO luistert.
Eenmaal aangekomen in Denemarken, ging verliep de reis erg vlot. Helaas hebben we niet echt iets van Denemarken kunnen zien, dus dat zullen we in een volgende vakantie maar goed moeten maken.
In een mum van tijd gingen we al richting de brug richting Zweden en al snel reden we de onbeschrijflijke chaos van het verkeer in Malmö in… Als je denkt dat rijden in Amsterdam erg is, dan moet je hier maar eens komen rijden… Gelukkig was het hotel makkelijk te vinden en eenmaal ingecheckt zijn we eerst maar eens goed gaan zorgen voor de inwendige mensch. Als al het eten dat we de komende tijd voorgeschoteld gaan krijgen zo lekker is als vandaag, dan hoor je ons echt niet klagen :P Tijdens het eten meteen onze eerste woordjes Zweeds geleerd.

Na het eten zijn we nog even de stad in geweest... kijk maar naar een aantal bijgevoegde foto's bij dit verhaal!

hej då!

• 17 Juni 2009 - 19:56

Ray:

Ik zie een aap op de foto? Owja, ook een beeld met een Afrikaan + aap :)