Herinneringen aan Zuid-Spanje - Reisverslag uit Mandal, Noorwegen van Andre & Andre Dooijewaard & Kusters - WaarBenJij.nu Herinneringen aan Zuid-Spanje - Reisverslag uit Mandal, Noorwegen van Andre & Andre Dooijewaard & Kusters - WaarBenJij.nu

Herinneringen aan Zuid-Spanje

Door: Andre D

Blijf op de hoogte en volg Andre & Andre

28 Juni 2009 | Noorwegen, Mandal

Dag 12

Helaas hebben we gisteren niet veel van Stavanger gezien omdat we pas laat in de avond in het hotel aangekomen waren en daar hebben we vandaag weinig verandering in kunnen brengen want vandaag stond de reis van Stavanger naar Mandal (aan de zuidkust van Noorwegen) op het programma.

Na ongeveer een uur rijden kwamen we in een bergachtig gebied dat ons deed denken aan het Torcal gebergte in Zuid-Spanje. We zijn daar gestopt om de omgeving te bekijken en al snel bleek dat er we in de duinen aangekomen waren. Na een stuk door de duinen gelopen te hebben, zagen we de zee en hebben vervolgens een wandeling gemaakt over het door bergen omgeven strand. Dit alles bij een temperatuur van een graad of 25 maakte het Spaanse plaatje compleet.

Een stukje verderop hebben we een bezoek gebracht aan een gedeelte van het gebergte waar de Duitsers een aantal jaar geleden een paar aanpassingen aan de bergen hadden gedaan om zo hun bunkers te bouwen en vervolgens met behulp van klodders beton volledig in de berg weg te moffelen ;). Eigenlijk best een naar gevoel om daar te lopen en via de trappetjes terecht te komen op de plaats waar de soldaten hun gevechtsposities ingenomen hebben.

Ook hebben we een de Rosslandsguden met een bezoekje vereerd. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het is, maar men gaat er van uit dat het hier gaat om een plaats waar offers werden gebracht aan de goden.

Vervolgens zijn we over wederom erg smalle en bochtige weggetjes doorgereden naar het meest zuidelijke puntje van Noorwegen om daar de vuurtoren te bezoeken.

Aangezien het na het bezoek aan de vuurtoren al avond was geworden, zijn we zo snel mogelijk richting Mandal gereden en zijn we in het stadje wat gaan eten. Na het eten zijn we met de 3 andere stellen die deze rondreis doen op het terras van het hotel neergestreken en hebben gezellig het restant van de Château du Veendam opgedronken en hebben we afscheid genomen van de “reisgenoten”.