Een Olympisch dagje
Door: André K
Blijf op de hoogte en volg Andre & Andre
19 Juni 2011 | Noorwegen, Hamar
Hamar is de enige plaats waar we twee nachten verblijven om even bij te komen van de vele kilometers van de afgelopen dagen. Vandaag is dus onze "rustdag", nou dat viel ook wel weer mee.
Om te beginnen zijn we naar het Vikingskipet geweest, het ijsstadion dat voor de Olympische spelen van Lillehammer is gebouwd.
Helaas waren we een dag te vroeg, anders hadden we ook binnen nog even kunnen kijken.
Na het ijsstadion zijn we doorgereden naar de Dom van Hamar (11de eeuw), of liever gezegd wat er van over is. Er staan nog 2 muren overeind, en de vloer is nog als gevolg van een brand in 1500-zoveel.
Om de ruïne te beschermen tegen het weer, heeft men een glazen constructie over het hele bouwwerk geplaatst.
Op het moment dat wij langskwamen was er net een trouwerij aan de gang, dus hier mochten we ook niet naar binnen.
Vervolgens richting Lillehammer. Al van ver zie je de 'restanten' van de Olympische Spelen liggen, en natuurlijk zijn we even bij de Olympische schans wezen kijken. Er werd zelfs geoefend, zonder sneeuw, op de borstels van de baan, je moet er niet aan denken dat iemand zou vallen, erg pijnlijk.
Daarna zijn we het "platteland" nog even in geweest, nou ja, het was meer berg en dal, alvast oefenen voor morgen als we weer naar Zweden gaan, naar Ostersund.
20 Juni 2011 - 18:50
R:
Just to let u know ppl read this ;)
haha, enjoy!! -
20 Juni 2011 - 19:50